GAZPACHUELO DE LA IAIA ISABEL

GAZPACHUELO MALAGUEÑO 

Sempre recordaré la meva iaia Isabel, una malagueña forta i gran matriarca de la família.  Sempre la trobava a la cuina preparant algun plat que oferir a les seves filles i nets.

El meu pare Lleidatà de Balaguer no li agradava aquesta sopa perquè explicava que era la sopa que es repartia quan hi havia un difunt. Ell sempre deia no vull sopa de morts.

INGREDIENTS:

  • 350 g de lluç, rosada o qualsevol peix blanc
  • 150 g de gambas pelades
  • 2 patatas
  • 1 huevo
  • 1 limón
  • aceite de oliva virgen extra
  • sal

1-Netejar el peix. Tallar les patatas per la meitat i posa les espines i caps del peix a l'olla  amb  agua uns 20 minut amb grapadet de sal.  Treu les patates i aparta-les i cola el brou per separar caps i espines.

2.Afegeix les gambes peladas. Incorpora el peix i cou durant 2 minuts. Posa la clara de l'ou i el pa perquè s'estobi.

3. Fes una mayonesa  posa el ou en el got de la  batedora . Afegeix un all , el suc de mitja limona, un posim de sal i l'oli .  Quan la mayonesa està feta has d'anar introduint el brou a poc a poc..

4. Ves tirant el brou  sobre la mayonesa i remou fins que quede bien diluida. Viértela a la cazuela del caldo. 

Consell

Es important que quan hagis afegit  la mahonesa al brou no bulleixi perquè  podría tallar-se.




Comentaris

Entrades populars